DIY

Back to school: DIY schriften

YES! HET IS VAKANTIE! En nu? We hebben er nog niet eens de helft op zitten en ik verveel me nu al. Dit jaar ga ik helaas niet op vakantie dus zit ik de hele vakantie thuis. Tuurlijk heb ik wel een aantal dingen gepland maar om de rest van de tijd nou alleen maar Netflix te kijken leek mij ook geen goed plan. In september begint voor mij het nieuwe schooljaar weer en nu heb ik genoeg tijd om mij daar vast op voor te bereiden.

Op YouTube kijk ik vaak de “Back to school DIY” filmpjes, zelfs in het midden van het jaar. Nog nooit heb ik daar echter een van de DIY’s van geprobeerd te maken. Tot nu.

Vandaag laat ik jullie doormiddel van foto’s met uitleg zien hoe je zelf je schriften leuk kunt maken. Op deze manier kun je de saaie schriften van de action er supertof uit laten zien.

Je hebt nodig:

  • Schrift(en)
  • Leuke foto’s (het is leuk als die foto’s een beetje bij elkaar passen)
  • Tekst/quote op A4 papier
  • Schaar
  • Tape/plakband
  • Lijm
  • (Wit) Kaftpapier
  • Lineaal/geodriehoek

Je begint met het kaften van je schrift(en). Het is het beste om dit te doen met wit kaftpapier, heb je dit niet dan kun je ook kiezen voor kaftpapier met een witte binnenkant. Je gebruikt dan gewoon de “verkeerde” kant van het papier. Een witte ondergrond laat je foto’s mooi uitkomen.

Klik hier voor een filmpje om te zien hoe je moet kaften!

Zodra je je schrift(en) gekaft hebt ga je de foto’s in driehoekjes knippen. Met het printen van de foto’s heb ik er al op gelet dat de lengte en breedte van de foto’s overal gelijk waren, namelijk 6 bij 6 cm. Zo kon ik bij elke foto gewoon een puntje in het midden aan de bovenkant zetten (meet dit even met je lineaal) en dan van de onderste 2 hoeken naar dat puntje een lijn trekken (ook met je lineaal). Je krijgt dan uiteindelijk een driehoekje op je foto. Knip langs deze lijnen en dan hou je alleen een driehoekje over. Let er wel op dat je sommige foto’s met de punt bovenaan en sommige foto’s met de punt onderaan knipt, dan kun je de foto’s om en om op je schrift plakken. Als dit niet helemaal duidelijk is kijk dan even bovenaan bij het voorbeeld, misschien maakt dat het duidelijker.

Als je alle foto’s in driehoekjes hebt geknipt wordt het tijd om ze in een leuk patroontje op je schrift te leggen. Ga eerst een beetje puzzelen om uit te vinden hoe je de foto’s graag wil hebben en plak het daarna pas op. Ik wist van tevoren al een beetje wat ik wilde, bij mijn ene schrift een diamantvorm (zie voorbeeld hieronder) en bij de andere wilde ik nog even kijken. Voor de diamantvorm wist ik dat ik 14 foto’s nodig had, dus als je dat ook wil print dan 14 foto’s uit. Ligt alles goed? Dan kun je beginnen met plakken.

Ja op deze bovenste foto zie je Cole Sprouse, ja ik heb een enorme celebrity-crush op hem, dus ja ik moest een schrift maken met foto’s van hem. Zo dan is dat ook even duidelijk. Nu de foto’s op je schrift geplakt zijn, is je schrift klaar. Nou is het wel zo dat je je schrift waarschijnlijk elke dag in en uit je tas haalt en daarbij laten misschien de hoekjes van de foto’s los. Je kunt voor de zekerheid een laagje mod podge erover heen doen, dit is lijm die onzichtbaar opdroogt, of je kunt met plakfolie het schrift een extra keer kaften. Ik doe dit niet omdat ik het niet nodig vind.

Op de foto bovenaan zie je ook nog een schrift staan waar Mc Call 11 opstaat. Dit is de naam en het lacrosse-nummer van Scott McCall uit de serie Teen Wolf, een van mijn lievelingsseries. Mocht je zoiets ook leuk vinden, of dit leuk vinden met een leuke quote, print dan deze tekst gewoon uit op a4 papier en plak dit hele a4tje op je schrift. Dit past precies omdat schriften ook op a4 formaat zijn. Kies je voor een kleiner schrift maak dan de afbeelding iets kleiner met printen en knip dan precies het formaat van je schrift uit. Je kunt langs de rand nog een plakbandje doen om het steviger te maken.

Ik hoop dat je deze DIY leuk vond! Als je het ook gaat proberen stuur mij dan de foto’s via Facebook of Instagram.

XOXO

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *