Reizen

Kwart over vier

04.15, jep, kwart over vier IN DE OCHTEND. Dat is hoelaat mijn wekker op 16 augustus ging (ik weet dat deze blog een beetje laat is maar ik heb er gewoon geen tijd voor kunnen vinden). Net als elke morgen had ik uiteraard super veel zin om mijn bed uit te komen en dit tijdstip maakte het alleen maar leuker. Geloof je me al? Nee, dit klinkt niet echt geloofwaardig hè?

Toch had ik deze ochtend iets meer zin om mijn bed uit te komen. Om 05.47 vertrok mijn trein naar Schiphol namelijk en hier zou om 08.40 mijn vliegtuig vertrekken. WIEHOEE! Ik ga een dagje shoppen in Milaan, hoe fancy klinkt dat? ’s ochtends met het vliegtuig heen en ’s avonds weer terug. Ik zal eerlijk toegeven dat dit echt even voelde alsof ik een celebrity was die zomaar even een dagje naar Italië gaat.

Hoe ga ik dit allemaal doen? Nou, heel makkelijk, ik pak het vliegtuig en vlieg naar Milaan. Daar pikken mijn papa en bonusmama mij op (zij zaten al in Italië en wilden toch een dagje naar Milaan dus leek het ze leuk als ik ook kwam). Dan gaan we samen Milaan in en ’s avonds vlieg ik weer terug. Simpel toch?

Uiteindelijk was het helaas iets minder simpel dan verwacht. Het was de eerste keer dat ik alleen ging vliegen en de tweede keer dat ik überhaupt in een vliegtuig zat. De vorige keer had mijn reisgenoot alles geregeld en nu moest ik het zelf allemaal maar uitvogelen.

  • Tickets uitgeprint       
  • Mijn tas ingepakt        
  • Op tijd op Schiphol     
  • De juiste gate vinden  
  • Op tijd vertrekken       X

Dit laatste had ik helaas niet kunnen voorkomen maar zeker 2 uur later dan gepland vertrok mijn vliegtuig pas, due to the weather. Omdat ik maar 1 dagje ging was dit zeker jammer, nu waren er meteen 2 uurtjes van dit dagje verspild aan wachten op het vliegveld. Maar dat maakt niet uit want eenmaal in het vliegtuig wist ik dat ik er uiteindelijk ging komen en dat het een super dag ging worden.

Na een goede en veilige vlucht kwam ik dan eindelijk aan in Milaan. Daar stonden mijn papa en San al te wachten, net zo blij als ik dat ik er was. EINDELIJK daar konden we gaan, de auto in naar het centrum. Onderweg heb ik mijn legging toch maar even uitgedaan want wat was het heerlijk warm! Vanaf de parkeerplaats verder met de metro en daar stapten we direct uit bij de Dom van Milaan, Duomo, heel groot en erg mooi om te zien. We bleven even stilstaan om wat foto’s te maken maar gingen toen gauw verder. We kochten kaartjes voor de hop-on hop-off bus en reden een heel stuk door de stad waarbij we via oortjes ook van alles te horen kregen. Vooral de prachtige klassieke muziek die tussendoor afgespeeld werd sprak ons erg aan, ahum.

Onderweg zijn we uitgestapt om even wat te gaan eten, de laatste maaltijd was voor mij namelijk al om half 6 en ondertussen was het al 2 uur. Als je dan in Italië bent moet je natuurlijk voor iets Italiaans gaan dus ik nam een heerlijke pasta met zalm en garnalen, papa ging voor de pasta met pesto en San voor een pepermacaroni. Toen we uitgegeten waren pakten we de bus weer en stapten we weer uit bij Duomo. Hier gingen we de winkelstraat in om te doen wat je in Milaan hoort te doen, shoppen! Veel geshopt heb ik niet (en dat kon ook niet want het moest natuurlijk wel mee terug in het vliegtuig) maar ik heb wel een aantal leuke dingen gehaald. Een nieuw bedeltje voor mijn Pandora-armband, 2 handcrèmes van Bath & Body Works, een nieuw hemdje, donutsokken en een sleutelhanger (dit neem ik overal mee).

Na het shoppen hebben we nog even ergens wat gedronken en toen was het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan. Eerst terug naar de metro waar we onderweg nog aangesproken werden door een leuke buitenlandse meneer die mij vergeleek met Shakira (bedankt,  bedankt) om mij een armbandje te verkopen (omkoperij dit, pff).

Met de metro naar de auto, toen met de auto naar het vliegveld en daar na het afscheid met papa en San (die minder lang was dan het afscheid van het super verliefde stel naast ons) op naar de gate. De douane hier was heel makkelijk, ik hoefde bijna niets uit mijn tas te halen. Na de douane moest ik eerst even wachten want mijn vlucht stond nog niet op de borden. Uiteindelijk kon ik naar mijn gate waar we al vrij snel in het vliegtuig mochten. Ik had geluk! Het hele vliegtuig zat vol, behalve de stoel naast mij bij het raam waar ik snel besloot te gaan zitten. Ik vloog ’s avonds terug dus ik kon de zon prachtig zien ondergaan boven de wolken. Hoe donkerder het werd hoe meer lichtjes je beneden zag. Het was heel grappig dat ik gewoon kon zien wanneer we boven Nederland vlogen want toen was alles ineens licht, overal. Ook kon je de typische vakverdeling van Nederland heel goed zien.

In Nederland zijn we weer goed geland, we konden ook snel het vliegtuig uit waardoor ik net de overstap met mijn trein kon redden. Ik stapte in en de deuren gingen achter mij dicht (hierbij bleef mijn slipper tussen de deuren zitten dus die verloor ik ook nog bijna). In Kampen pikte mama mij weer op en thuis ben ik heerlijk gaan slapen. Even een dagje naar Italië is toch best vermoeiend.

XOXO

1 thought on “Kwart over vier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *